Picerija i restoran "Savoca"

O nama

Naša priča na italijanski način

Ako pitate Novosađane gde je najbolja italijanska hrana, reći će vam da je to u restoranu Savoca, u centru grada. Svi koji vole Italiju, picu i paste, bogatstvo ukusa i mirise mediterana, ne moraju ići na put. Mi smo Italiju za vas doveli u Novi Sad.

Posetite restoran italijanske kuhinje i piceriju Savoca i uživajte u autentičnim aromama i zvuku italijanskih kancona.

Picerija i restoran Savoca - Novi Sad
Savoca je restoran sa specijalitetima italijanske, mediteranske i internacionalne kuhinje spremljenih veštim rukama profesionalnih kuvara na tradicionalan način, a smešten je na atraktivnoj lokaciji, na Bulevaru Oslobođenja 41.

A ovako je sve počelo...


Od fast food-a do prestižnog sertifikata

Ne tako davne 2012. godine, osnovali smo fast food restoran u Dunavskoj ulici u Novom Sadu. Od tada koračamo sigurnim putem ostvarivanja zacrtanih ciljeva, vođeni ambicijom, stalnim usavršavanjem i svetskim standardima od kojih ne odstupamo.

Zbog izuzetnog obima posla, dve godine kasnije smo doneli odluku da se preselimo u veći prostor na novoj lokaciji, na Bulevar Oslobođenja, u neposrednoj blizini železničke stanice. Ovde smo otvorili pravi italijanski restoran sa autentičnom italijanskom peći na drva.

Vrlo brzo Savoca pizzeria&ristorante postao je sinonim za kvalitet kada je u pitanju najpopularnija kuhinja na svetu.

Da smo na pravom putu govori nam sve duža lista naših stalnih i novih zadovoljnih posetilaca koji nam iznova daruju svoje poverenje i rado nas preporučuju.

Za samo šest godina poslovanja, visoki standardi kvaliteta i originalni proizvodi doveli su nas do statusa najboljeg italijanskog restorana u Novom Sadu i šire. Prvi i za sada jedini u Vojvodini sa ponosom nosimo sertifikat italijanskog gostoprimstva "Marchio Ospitalità Italiana" koji dodeljuje italijanski Nacionalni institut za turizam.

To znači da je restoran Savoca jedini na području Vojvodine i Novog Sada gde možete uživati u autentičnim italijanskim specijalitetima napravljenim po tradicionalnim receptima, isključivo od namirnica sa zaštićenim poreklom i sa zaštićenih geografskih područja Italije.

Picerija i restoran Savoca - Novi Sad
Na Gastro kupu Srbije, međunarodnom takmičenju profesionalnih kuvara, barmena i barista, održanom 6. i 7. oktobra 2018. u Novom Sadu, restoranu Savoca pripala su dva priznanja: SREBRNA medalja u kategoriji "Jelo od testenine" i BRONZANA medalja u kategoriji "Moderno nacionalno jelo" (Dragiša Stevanović).

Gastro kup Srbija 2018 - Picerija i restoran Savoca - Novi Sad
Gastro kup Srbija 2018 - Picerija i restoran Savoca - Novi Sad
Gastro kup Srbija 2018 - Picerija i restoran Savoca - Novi Sad
Gastro kup Srbija 2018 - Picerija i restoran Savoca - Novi Sad
Gastro kup Srbija 2018 - Picerija i restoran Savoca - Novi Sad

I to nije sve.

Kvalitet naših specijaliteta i usluga prepoznali su i naši gosti. Prema oceni korisnika turističke platforme Trip Advisor, Savoca je broj 1 italijanski restoran u Novom Sadu za 2015, 2016, 2017, 2018. i 2019. godinu.

Restoran Savoca je idealno mesto da impresionirate svoje poslovne saradnike i klijente i uz ukusan obrok donesete važne poslovne odluke. Pice i ostale specijalitete možete i poručiti, a mi ćemo ih brzo i kvalitetno dostaviti na vašu adresu.

Picerija i restoran "Savoca"

Sinonim za tradiciju i kvalitet

Picerija Savoca - Novi Sad
Picerija i restoran Savoca - Novi Sad

Ukus Italije

na Vašim nepcima

Ponuda restorana Savoca je raznovrsna i originalna, a sigurno će zadovoljiti ukuse najprobirljivijih gostiju i hedonista.

Pršute, sirevi i ručno pripremana testenina vrhunskog kvaliteta zagolicaće vaša nepca i otvoriti apetit.

Na našem meniju očekuje vas 30 vrsta pica, ručno pravljene testenine i ukusne paste, predjela i čorbe, potaži, salate, rižota, jela od mesa i riblji specijaliteti. Ono što nas izdvaja od ostalih picerija jeste što se sve pice spremaju se na tradicionalan način, u peći na drva na 400 stepeni, koju smo doneli iz Modene.

Na kraju se možete zasladiti poznatim italijanskim dezertima i sladoledom kojih se ne bi postidele ni poznate poslastičarnice u centru Rima.

Sva jela prave se od autentičnih svežih namirnica poreklom iz Italije, po tajnim i zaštićenim receptima kako bi se očuvao jedinstveni ukus mediterana.

Iskusni i ljubazni konobari pomoći će vam da svako jelo upotpunite odgovarajućim vinom iz bogate karte pića.

Savoca tim

Profesionalci sa međunarodnim iskustvom

U našem restoranu svako radi ono što najbolje zna i u čemu najviše uživa. Naš tim čine profesionalci sa međunarodnim iskustvom koji konstantno usavršavaju svoje veštine i znanja kako biste vi na kraju dobili najbolje.

Ambijent Savoca picerije i restorana uređen je u potpunosti u duhu Italije, tako da ćete uživati svim čulima, a cene su pristupačne.

Picerija i restoran Savoca - Novi Sad

Pulcinella

Simbol i zaštitnik Napulja

Picerija Savoca - Novi Sad

Pulcinella je nastao u domovini pice Napulju, na jugu Italije, u drugoj polovini 16. veka. Izmislio ga je glumac Silvio Fiorillo, za potrebe Commedia dell 'Arte. Poznat je po svojoj odeći: velika bela košulja i bele pantalone, crni pojas, crne cipele, bela kapuljača i crna maska koja pokriva lice. Pulcinella se ističe kao simbol i zaštitnik Napulja.